Μόνο η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τα εγκλήματα του κομμουνισμού

Δημοσιεύτηκε στις 21/08/2017 στην κατηγορία Ευρώπη

Του Καλλικέλαδου

Στη στρατιωτική διάλεκτο λέγεται «παραλλαγή». Εκεί που τα πράγματα για τη μονάδα γίνονται δύσκολα, πολύ δύσκολα, κάτι γίνεται και η προσοχή του εχθρού μεταφέρεται αλλού. Στην προκειμένη περίπτωση, η παραλλαγή ήλθε σε ένα φάκελο, με μια πρόσκληση μέσα για τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, προκειμένου να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, για τα εγκλήματα των κομμουνιστών.

 

Ο Κοντονής, δεν έχασε την ευκαιρία. Βίασε την ιστορική μνήμη, εξαγνίζοντας τα εγκλήματα των κομμουνιστών, αρνήθηκε να εξισώσει το ναζισμό με τον κομμουνισμό και κατέγραψε για πολλοστή φορά τη μοναδική διαφορετική θέση στην Ευρώπη, αυτή της Ελλάδος, σε μια κοινή αντίληψη των Ευρωπαίων, τόσο αυτών που πολέμησαν όσο κι εκείνων που έζησαν την κομμουνιστική θηριωδία.

 

Με άλλα λόγια, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί τόσο τη συσσωρευμένη ιστορική εμπειρία των λαών που έζησαν σε κομμουνιστικό καθεστώς επί δεκαετίες. Διαγράφει, αγνοεί, περιφρονεί τα εγκλήματα του Τσαουσέσκου, για τα οποία φρύαξε η υφήλιος. Κάνει την πάπια στα εγκλήματα του Γιαρουζέλσκι, που γέννησαν μετά από δεκαετίες υπομονής, την «Αλληλεγγύη» του Βαλέσα και των εργατών του Γκντανσκ. Αποστρέφει το βλέμμα της από τις θηριωδίες του Χόνεκερ, από τα Γκουλάγκ του Στάλιν και του Μπρέσνιεφ, από την ανθρώπινη καταπίεση που γέννησε τις Λαϊκές Εξεγέρσεις σε όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Δεν την απασχολεί από ποια πλευρά γκρεμίστηκε το Τείχος του Βερολίνου και γιατί.

 

Μα, τι άλλο να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της «Ριζοσπαστικής Αριστεράς» και όχι τυχαία επιλέγει ως αρκτικόλεξα στο «σύριζα»;

 

Το πραγματικό ερώτημα, βέβαια, είναι πώς αντιδρούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που από την ανικανότητά τους έφεραν το «σύριζα» στην διακυβέρνηση του τόπου, και που ενοχικά αρνούνται να απαντήσουν στην ιστορική διαστρέβλωση.

 

Μια αληθινά δημοκρατική αντιπολίτευση, απλώς θα επεσήμαινε ότι όπως δεν υπάρχει «ολίγον έγκυος», έτσι και δεν υπάρχει «ολίγον εκτός δημοκρατίας». Ή το «σύριζα» έχει τα πολιτικά επιχειρήματα να αποδείξει ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα ήταν δημοκρατικά (mission impossible λέγεται στα αγγλικά) ή, εάν δεχθεί ότι τα καθεστώτα που δοκίμασαν τη δικτατορία του προλεταριάτου δεν μπορεί εκ φύσεως να είναι δημοκρατικά, τότε απλώς κατατάσσονται στους απέναντι στη Δημοκρατία.

 

Έτσι, θα έφερναν το «σύριζα» σε θέση απολογίας και θα επανέφεραν την πολιτική ατζέντα στα θέματα που θεωρούν πιο πρόσφορα. Αλλά αν τέτοια ήταν η αντίδρασή τους, δεν θα είχαν φέρει δια της πολιτικής τους ανικανότητας το «σύριζα» στα πράγματα, άρα η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είχε αρνηθεί την πρόσκληση να εκπροσωπήσει έναν λαό όπως ο δικός μας, με τεράστιους, τιτάνιους αγώνες υπέρ της Ελευθερίας, σε μια εκδήλωση μνήμης για τα εγκλήματα των αρνητών της Ελευθερίας. Τόσο απλά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η έλλειψη Παιδείας κοστίζει 25 δισεκ, ευρώ ετησίως στους Έλληνες

 

Η Βρετανία έρχεται να προστεθεί στη σύγχυση της Δύσης

 

Γιατί χρειαζόμαστε μια αληθινά ανοικτή κοινωνία;

 

Από τα κόμματα, στα πρόσωπα

 

Πώς βλέπει κάθε χώρα της Ευρώπης το brexit

 

Χρειάζεται η Ελλάδα έναν Μακρόν;

Γράψτε την άποψή σας

Politically Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τι σημαίνει για τον κόσμο η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ

Ούτε μια «συγνώμη» δεν θα ακουστεί για το Βατοπέδι;

Ποιος έφερε και ποιος διατηρεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;

Πώς ένας φθαρμένος, αυταρχικός πολιτικός επιβίωσε ενός καλά οργανωμένου πραξικοπήματος

Πρέπει να παραδώσουμε τους Τούρκους πραξικοπηματίες, ή όχι;

Η πραγματική επιδίωξη του Τσίπρα από το χθεσινό διάγγελμα

Η Ευρώπη από την αρχή, τώρα!

Τι ακριβώς σημαίνει «τίποτα δεν θα σταματήσει την κυβέρνηση», κυρία Γεροβασίλη;

Με κάλπες θα απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια δυσμενή απόφαση της Δικαιοσύνης για τα κανάλια!

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011

Η εκλογή Τραμπ και η αδυναμία των Ελλήνων πολιτικών να καταλάβουν τι συνέβη...

Όλη η αλήθεια για το έλλειμμα του 2009 σε πέντε ερωτήσεις- απαντήσεις

Γι αυτούς τους πέντε λόγους, η προεδρία Τραμπ θα είναι καταπληκτική

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... κι εκεί...

Πάει κι αυτή η ευκαιρία...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©