Ποιος θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου;

Δημοσιεύτηκε στις 31/08/2018 στην κατηγορία Ηγεσία

του Τάσου Παπαδόπουλου

 

Ο Τύπος, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην εξουσία, έχει υποχρέωση να ασκεί κριτική για τα λάθη και τις παραλήψεις τους στη διαχείριση των κοινών.

 

Δημοσιογράφοι που ταυτίζονται με κόμματα, θα έπρεπε κατά την γνώμη του υπογράφοντος να μεταπηδήσουν στην τάξη των πολιτικών και να παραδώσουν τις ταυτότητες τους στην ΕΣΗΕΑ.

 

Τα λόγια αυτά αφορούν τόσο την παρούσα όσο και την μελλοντική κυβέρνηση της χώρας. Με αυτή την έννοια και εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης οφείλουμε να πούμε μερικά πράγματα με το όνομά τους, μια και ουδεμία σχέση έχουμε με  κόμματα  ή με πρόσωπα από το οικονομικοπολιτικό κατεστημένο.

 

Η χώρα και οι άνθρωποι της μας απασχολούν, καθώς και το πώς θα γίνει η ζωή όλων μας πιο υποφερτή.

 

Αν λοιπόν όπως όλα δείχνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να … απογοητεύσει το παλιό κατεστημένο του κόμματός του, που περιμένει να πέσει η εξουσία στα πόδια του σαν ώριμο φρούτο, για να διεκδικήσει ρόλους και οφίτσια.

 

Με δεδομένο ότι ο μεγάλος ασθενής της χώρας αυτής είναι το δημόσιο και προκειμένου να τιθασεύσει από την μια τους συνδικαλιστές με τις συνεχείς απεργίες κι από την άλλη να επιβραβεύσει τους άξιους δημόσιους λειτουργούς, οφείλει να βάλει στην άκρη τους λαδωμένους, τους τεμπέληδες, τους κοπανατζήδες και τους κάθε λογής ανίκανους δημόσιους λειτουργούς.

 

Ο ρόλος των δημοσίων λειτουργών  είναι αφενός να προστατεύσουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του δημοσίου και αφετέρου να υπηρετήσουν τον βάναυσα φορολογούμενο πολίτη.

 

Και ξεκινώντας από την κορυφή της πυραμίδας θα πρέπει να αναζητήσει τους πιο άξιους από την αγορά, αλλά και από τον χώρο των πολιτικών, που τεχνηέντως παρόπλισε το πολιτικό σύστημα των μετριοτήτων και των ανικάνων και να τους αναθέσει υπουργικά καθήκοντα.

 

Να περιορίσει δραστικά την αγέλη των 48-50 σημερινών μελών του υπουργικού συμβουλίου, σε 18-20 κατά το πρότυπο της Ιταλίας και της Ισπανίας.

 

Να καταργήσει τους πάσης φύσεως γενικούς γραμματείς και φαρισαίους και να αποδώσει στους άξιους γενικούς διευθυντές των υπουργείων, την ευθύνη της υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων.

 

Να εξαφανίσει τα κάθε λογής προνόμια βουλευτών και υπουργών καθώς και την ασυλία μέσω της οποίας κάποιοι επίορκοι ξεγλίστρησαν από την δαγκάνα της δικαιοσύνης.

 

Να μειώσει τους βουλευτές σε 200 και οι 150 εξ αυτών να εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες  και οι υπόλοιποι 50 με σταυρό προτίμησης από όλη την επικράτεια, κατά το πρότυπο των ευρωεκλογών.

 

Να καταργήσει άχρηστους φορείς του δημοσίου, να φτιάξει οργανογράμματα σύγχρονα για υπουργεία και οργανισμούς με βάσει τις ανάγκες και όχι τα πρόσωπα, που θα τεθούν στην υπηρεσία των πολιτών.

 

Να καταπολεμήσει την πολυνομία και την κακονομία με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της ΄Ολγας Γεροβασίλη,  που ζητά προκειμένου να προσληφθούν οι πυροπαθείς στο δημόσιο, να αποποιηθούν κάθε διεκδίκησης εναντίον των υπευθύνων για την καταστροφή τους.

 

Να θεσπίσει θητείες για όλα τα εκλεγόμενα πρόσωπα στην πολιτική και κυρίως για τους συνδικαλιστές, που βλέπουν την αέναη παρουσία τους, στο ρόλο του εργατοπατέρα, ως βήμα για την πολιτική τους ανέλιξη.

 

Την ασυδοσία τους την έχουν υποστεί επανειλημμένα οι πολίτες στην Αθήνα με τις απεργίες στο Μετρό για ψήλου πήδημα και με αποφάσεις που πήραν μόλις  23 άνθρωποι.

 

Να κάνει πράξη το ασυμβίβαστο  βουλευτή και υπουργού. Να ιδρύσει ξενόγλωσσα τμήματα εντός των ελληνικών πανεπιστημίων και να επιτρέψει την λειτουργία ιδιωτικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΑΕΙ.

 

Να επαναφέρει την παιδεία στο δρόμο που την οδήγησαν , τόσο η  Μαριέττα Γιαννάκου όσο και η Άννα Διαμαντοπουλου.  

 

Να φροντίσει οι παροχές υγείας να αφορούν εξ ίσου τους Έλληνες που ζουν στα Δίκαια, τη Γαύδο, τους Οθωνούς και το Καστελόριζο.

 

Να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που σήμερα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι 54.264 αστυνομικοί υπερεπαρκούν αν επαναδιαταχθούν ορθολογιστικά  μια και δεν χρειάζονται 4 κλούβες για το Μαξίμου, άλλες δύο για το σπίτι του λαοπρόβλητου Τσίπρα και άλλες δύο για του Φλαμπουράρη.

 

Και φυσικά να καταργηθούν οι  αστυνομικοί για τους κάθε λογής celebrities και τους βουλευτές εκτός κάποιων που αποδεδειγμένα το έχουν ανάγκη.

 

Έτσι δεν θα θρηνούμε θύματα, όπως αυτό του 25χρονου στου Φιλοπάππου, όπου αλωνίζουν συμμορίες αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να τρομοκρατούν σε αυτές τις περιοχές τουρίστες και Έλληνες πολίτες.

 

Είναι απαράδεκτο να μην απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες πρόσωπα που δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, κάτι που γίνεται μέσα σε ένα τρίμηνο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.  

 

Ταυτόχρονα οφείλει η νέα κυβέρνηση να σταματήσει πάραυτα τις έκνομες δραστηριότητες του κάθε Ρουβίκωνα και να αποδώσει στους κατοίκους της, την περιοχή των Εξαρχείων και το Πεδίο του Άρεως.

 

Οι εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου που έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους εγκαταλειφθεί μια και ΕΜΠ έχει μεταφερθεί εκτός της Σχολής Καλών Τεχνών στου Ζωγράφου και έχουν γίνει ορμητήριο των μπαχαλάκιδων,  να δοθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο προκειμένου να βγάλει από τα υπόγειά του σημαντικές αρχαιότητες, που σήμερα δεν είναι επισκέψιμες μια και είναι καταχωνιασμένες σε υπόγεια και αποθήκες.

 

Σε θεσμικό επίπεδο επίσης να αποσυνδεθεί η εκλογή του ΠτΔ με τις εκλογές και ένα ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα να αποφασίζει. Κι αν προκηρύσσονται εκλογές, πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της Βουλής, να αφορούν το υπόλοιπο μέχρι την λήξη της.

 

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προχωρήσει σε βαθιές τομές, σύντομα θα πέσει, όπως και ο πατέρας του, χωρίς να έχει αφήσει τίποτα πίσω του, εκτός από μια ακόμη άκαρπη κακή διαχείριση των κοινών…

europeanbusiness

Γράψτε την άποψή σας

Politically Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τι σημαίνει για τον κόσμο η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ

Ούτε μια «συγνώμη» δεν θα ακουστεί για το Βατοπέδι;

Ποιος έφερε και ποιος διατηρεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;

Πώς ένας φθαρμένος, αυταρχικός πολιτικός επιβίωσε ενός καλά οργανωμένου πραξικοπήματος

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011

Πρέπει να παραδώσουμε τους Τούρκους πραξικοπηματίες, ή όχι;

Η πραγματική επιδίωξη του Τσίπρα από το χθεσινό διάγγελμα

Η Ευρώπη από την αρχή, τώρα!

Τι ακριβώς σημαίνει «τίποτα δεν θα σταματήσει την κυβέρνηση», κυρία Γεροβασίλη;

Με κάλπες θα απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια δυσμενή απόφαση της Δικαιοσύνης για τα κανάλια!

Η εκλογή Τραμπ και η αδυναμία των Ελλήνων πολιτικών να καταλάβουν τι συνέβη...

Όλη η αλήθεια για το έλλειμμα του 2009 σε πέντε ερωτήσεις- απαντήσεις

Γι αυτούς τους πέντε λόγους, η προεδρία Τραμπ θα είναι καταπληκτική

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... κι εκεί...

Πάει κι αυτή η ευκαιρία...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©