Ζητείται ελπίς...

Δημοσιεύτηκε στις 22/08/2018 στην κατηγορία Πολιτική

To Ρ.ΕΥ.Μ.Α. εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τρίπρα από την Ιθάκη, με αφορμή την ολοκλήρωση της τρίτης δανειακής σύμβασης της χώρας με τους πιστωτές της:

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ

 

 

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του από την Ιθάκη, αντί να πει καθαρά την αλήθεια και να εξηγήσει πώς θα πορευτεί η χώρα από δω και στο εξής, επέλεξε να κάνει μια διχαστική ομιλία. Την ώρα που περισσότερο από ποτέ η χώρα χρειάζεται ενότητα, ως προϋπόθεση μιας νέας αναπτυξιακής περιόδου, η επιλογή του αυτή μας λυπεί, αλλά δε μας εξέπληξε. Το περιμέναμε. Το πραγματικά λυπηρό είναι ότι σε αυτή του την επιλογή ανευθυνότητας, τον ακολούθησε και το υπόλοιπο πολιτικό κατεστημένο.

 

- Η αλήθεια είναι ότι η πολυετής, εκκωφαντική απουσία ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και σοβαρής εξαγωγικής δραστηριότητας στη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας, γέννησαν την πρωτοφανή οκταετή δοκιμασία των Ελλήνων.

 

- Η αλήθεια είναι ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θεωρήθηκε επί χρόνια μη βιώσιμο, όντας σήμερα στο 178% του ΑΕΠ. Ωστόσο, το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας είναι σήμερα 253%, κι όμως κανείς δεν διανοείται να το χαρακτηρίσει μη βιώσιμο. Γιατί; Διότι η παραγωγική βάση της Ιαπωνίας κι η εξαγωγική της δραστηριότητα, της επιτρέπουν όχι μόνο να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος της, αλλά και να χρηματοδοτεί νέους, φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης υπέρ των πολιτών της.

 

- Η αλήθεια είναι, συνεπώς ότι καμία ουσιαστική αλλαγή δεν επέρχεται για τον σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη με τη λήξη της ισχύος των μνημονίων, όσο οι δομές της οικονομίας παραμένουν οι ίδιες.

 

- Η αλήθεια είναι ότι οι παραδοσιακές ελίτ, δεν είναι σε θέση να ανατάξουν τη χώρα. Γι αυτό, η πολιτική τους εκπροσώπηση εξαντλείται σε φθηνά επικοινωνιακά κόλπα με Ιθάκες και συμψηφισμούς.

 

Το Ρ.ΕΥ.Μ.Α. έχει επανειλημμένως καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ως αφορμή για πολιτικό διάλογο και αποφάσεις συναινετικές. Ενδεικτικά:

 

+ Δεν ξοδεύουμε περισσότερα από όσα παράγουμε.

+ Οι κυβερνήσεις προωθούν την παραγωγή προϊόντων κι υπηρεσιών, με κύριο χαρακτηριστικό την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια.

+ Καθιερώνεται η αξιολόγηση παντού, με κοινώς αποδεκτό τρόπο.

+ Στηρίζουμε την οικογένεια, ως το βασικό κύτταρο της κοινωνίας και την ασφαλέστερη οδό αντιμετώπισης του δημογραφικού κι ασφαλιστικού μας προβλήματος.

 

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι η πολιτική ελίτ να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών και του έθνους, απλώς ζητείται ελπίς...

 

Γράψτε την άποψή σας

Politically Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τι σημαίνει για τον κόσμο η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ

Ούτε μια «συγνώμη» δεν θα ακουστεί για το Βατοπέδι;

Ποιος έφερε και ποιος διατηρεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011

Πώς ένας φθαρμένος, αυταρχικός πολιτικός επιβίωσε ενός καλά οργανωμένου πραξικοπήματος

Πρέπει να παραδώσουμε τους Τούρκους πραξικοπηματίες, ή όχι;

Η πραγματική επιδίωξη του Τσίπρα από το χθεσινό διάγγελμα

Η Ευρώπη από την αρχή, τώρα!

Τι ακριβώς σημαίνει «τίποτα δεν θα σταματήσει την κυβέρνηση», κυρία Γεροβασίλη;

Με κάλπες θα απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια δυσμενή απόφαση της Δικαιοσύνης για τα κανάλια!

Η εκλογή Τραμπ και η αδυναμία των Ελλήνων πολιτικών να καταλάβουν τι συνέβη...

Όλη η αλήθεια για το έλλειμμα του 2009 σε πέντε ερωτήσεις- απαντήσεις

Γι αυτούς τους πέντε λόγους, η προεδρία Τραμπ θα είναι καταπληκτική

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... κι εκεί...

Πάει κι αυτή η ευκαιρία...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©