Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η νέα εκδήλωση του Ρ.ΕΥ.Μ.Ατος

Δημοσιεύτηκε στις 06/07/2018 στην κατηγορία Ηγεσία

 

Με θέμα «Η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων σε μία εποχή κρίσης και σε έναν κόσμο αλληλεξαρτήσεων» πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 4 Ιουλίου η εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης κι Ανασυγκρότησης (Ρ.ΕΥ.Μ.Α) στην κατάμεστη αίθουσα «Λ. Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αποκλειστική συνέντευξη του γνωστού Τούρκου πανεπιστημιακού Τζενγκίζ Ακτάρ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι με τις πρόσφατες εκλογές «η Τουρκία άλλαξε οριστικά καθεστώς» και χαρακτήρισε «εκλεγμένη δικτατορία» αυτό που σήμερα διοικεί την γειτονική χώρα, παρομοιάζοντάς το με τα καθεστώτα του μεσοπολέμου στη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και τη Γερμανία, όπου τα απολυταρχικά καθεστώτα της εποχής είχαν τη λαϊκή υποστήριξη.

 

Ο γνωστός Τούρκος καθηγητής χαρακτήρισε ως φιάσκο την αποτυχία προσέγγισης Ε.Ε. και Τουρκίας, κατάσταση για την οποία εκτίμησε ότι θα μετανιώσουν κι οι δυο πλευρές στο εγγύς μέλλον.

 

Ο κ. Ακτάρ εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι ούτε η Τουρκία ούτε η Ρωσία έχουν κάτι να προσφέρουν στα δυτικά Βαλκάνια, αντίθετα η Ελλάδα, ίσως σε συνεργασία με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μπορούν και πρέπει να παίξουν ένα ρόλο στην προσέγγιση -κι ίσως ένταξη- των χωρών της βαλκανικής προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος, Αθανάσιος Σκορδάς υπογράμμισε ότι χρειάζονται τρεις προϋποθέσεις, προκειμένου ο Ελληνισμός να προασπίσει τα εθνικά του δίκαια: Πρώτον, να σταματήσει άμεσα η επιχειρούμενη αντικατάσταση πληθυσμού. Πάνω από 5% των Ελλήνων, νέοι και μορφωμένοι, μεταναστεύουν, την ώρα που αντικαθίστανται από τριπλάσιους αλλοδαπούς, δηλαδή πάνω από 15% είναι προϊόν μεταναστευτικών ροών. Δεύτερον, ένα σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό κράτος, με τόλμη κι αποφασιστικότητα, που θα εμπνέει εθνική αυτοπεποίθηση και θα αποκαθιστά τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Και τρίτον, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, συμμετοχή στη νέα ψηφιακή εποχή, για ανάπτυξη κι αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Ο κ. Σκορδάς κατέληξε λέγοντας ότι στο δίλημμα «φρόνιμα» ή «φρόνημα» επιλέγουμε εθνικό φρόνημα κι εθνική αυτοπεποίθηση.

 

Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος που πήρε στη συνέχεια το λόγο έκανε μια συνολική παρουσίαση των προβλημάτων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, που ξεκινούν από τη Συνθήκη της Λοζάνης και εξελίσσονται στο χρόνο. Ο κ. Συρίγος εξέφρασε την άποψη ότι οι επιδιώξεις της Τουρκίας δεν αλλάζουν με όρους στρατηγικής, απλώς γίνεται προσαρμογή τους στην εκάστοτε συγκυρία και πάντοτε σε συνάρτηση με την κατάσταση ισχύος στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Τέλος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το αν η συμφωνία των Πρεσπών είναι επ' ωφελεία της Ελλάδος.

 

Ο επίτιμος αρχηγός Γ.Ε.Σ. Κωνσταντίνος Γκίνης παρουσίασε αναλυτικά την εξέλιξη της στρατιωτικής ισχύος Ελλάδος και Τουρκίας κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς και τους κινδύνους που δημιουργεί η ενδυνάμωση της στρατιωτικής βιομηχανίας της γείτονος. Παράλληλα, ανέδειξε την ποιοτική υπεροχή του ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κι υποστήριξε την περαιτέρω συνεργασία στο πεδίο των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδος- Ισραήλ- Αιγύπτου.

 

Ο Γραμματέας του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος, Μανώλης Αγγελάκας, προχώρησε σε σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της ανισορροπίας δυνάμεων στις δυο πλευρές του Αιγαίου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας με τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, τη θεσμοθέτηση της ενεργού εφεδρείας και την επαναξιολόγηση της απόδοσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

 

Επίσης, έκανε αναφορά σε μέτρα ενίσχυσης των ακριτών μας, τη μείωση του Φ.Π.Α. σε νησιά του Αιγαίου, αλλά και σε μέτρα στήριξης της οικογένειας και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

 

Τέλος, ο καθηγητής και πρ. υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε στην αναδιάταξη ισορροπιών σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο και στις συνακόλουθες ευκαιρίες που αυτή η αναδιάταξη δημιουργεί για την Ελλάδα. Ως προϋποθέσεις για αυτήν την εξέλιξη θεωρεί την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, τη σύγκλιση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων πάνω σε ένα θαρραλέο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, και τον πολλαπλασιασμό της ισχύος της χώρας, με αξιοποίηση των ευρωπαϊκών, ατλαντικών και μεσογειακών της συμμαχιών. Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η σχέση της Ελλάδος με την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια έχει αναμφίβολα αποβεί θετική για τη χώρα μας, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο που -χωρίς να χαλαρώνουμε τους ευρωπαϊκούς μας δεσμούς- πρέπει να αναπτύξουμε συμμαχίες και πέραν της γηραιάς ηπείρου.

 

Ακολούθησε ζωντανός διάλογος με το κοινό, έως αργά το βράδυ.-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε την άποψή σας

Ροή αναρτήσεων

«Πώς η αναθεώρηση του Συντάγματος επηρεάζει την Παραγωγική Ανασυγκρότηση»

Μερικές σκέψεις για την άνοδο της εθνικιστικής δεξιάς παντού στον κόσμο (σχεδόν)

Το Ρ.ΕΥ.Μ.Α. παρεμβαίνει στο διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Η Εθνική μας Εορτή μέσα από τα μάτια του Γιώργου Σεφέρη και δημοσιογράφων

Η Εθνική μας Εορτή και η Κυρία Έφη Μπέμπου

Εκλογική, όχι οικονομική η ένταση μεταξύ Ρώμης- Βρυξελλών

Όλο και μεγαλύτερη, όλο και πιο άδικη η φορολογία στην Ελλάδα

Γιατί κάνουν θραύση οι αδίστακτοι καιροσκόποι της πολιτικής

Τι συμβαίνει με τις τράπεζες

Το σήμα και το σώμα

Ο Τραμπ εναντίον της παγκοσμιοποίησης και υπέρ του πατριωτισμού

Οι «νοικοκυραίοι» έχασαν τον πόλεμο

Ένας Καψώχας σας χρειάζεται!

Tα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν πάντα -και τώρα!- τα ίδια λάθη

Γκόρντον Μπράουν: «Ο κόσμος υπνοβατεί προς την επόμενη οικονομική κρίση»

Politically Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τι σημαίνει για τον κόσμο η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ

Ούτε μια «συγνώμη» δεν θα ακουστεί για το Βατοπέδι;

Ποιος έφερε και ποιος διατηρεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;

Πρέπει να παραδώσουμε τους Τούρκους πραξικοπηματίες, ή όχι;

Πώς ένας φθαρμένος, αυταρχικός πολιτικός επιβίωσε ενός καλά οργανωμένου πραξικοπήματος

Η πραγματική επιδίωξη του Τσίπρα από το χθεσινό διάγγελμα

Η Ευρώπη από την αρχή, τώρα!

Τι ακριβώς σημαίνει «τίποτα δεν θα σταματήσει την κυβέρνηση», κυρία Γεροβασίλη;

Με κάλπες θα απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια δυσμενή απόφαση της Δικαιοσύνης για τα κανάλια!

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011

Η εκλογή Τραμπ και η αδυναμία των Ελλήνων πολιτικών να καταλάβουν τι συνέβη...

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... κι εκεί...

Γι αυτούς τους πέντε λόγους, η προεδρία Τραμπ θα είναι καταπληκτική

Όλη η αλήθεια για το έλλειμμα του 2009 σε πέντε ερωτήσεις- απαντήσεις

Πάει κι αυτή η ευκαιρία...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©